OWASP meeting

Fontys ICT

Van pizza’s tot Jim Manico, OWASP meeting georganiseerd door FHICT was een succes

Op 15 oktober 2015 werd er een OWASP meeting georganiseerd door Fontys Hogeschool ICT. En het was een succes! Volgens goede traditie werd er eerst gestart met pizza's om daarna met een gevulde maag te luisteren naar spreker Jim Manico. "De bijeenkomst was laagdrempelig en gezellig. Het was een mooie mix van professionals en studenten, zowel van FHICT als van andere opleidingen," aldus Casper Schellekens.

"OWASP kwam naar ons toe voor een zogenaamde chapter meeting. OWASP is bekend van hun OWASP top 10 van webapplicatie onveiligheden en websecurity tools zoals OWASP ZAP en Webgoat. De wereldwijde non-profit organisatie is ingedeeld in landelijke chapters. Zo is er ook een Nederlandse chapter, met Martin Knobloch als een van de Chapter leaders," vertelt Casper Schellekens.

De lezingen waren van Jim Manico, zelf security specialist en global board member van OWASP. Zijn eerste verhaal was een uiteenzetting van security principes in software en te maken fouten die tot onveiligheden kunnen leiden. Dit was een redelijk standaard verhaal, maar nog steeds zeer relevant. Het werd op zijn eigen manier leuk gebracht. "Ik geloof dat het publiek zijn vriendelijk bedoelde beledigingen wel kon waarderen," aldus Casper. Het tweede verhaal ging over OAuth, een open authenticatie protocol voor delegatie van rechten dat onder meer ook door Twitter wordt gebruikt.

Volgend jaar weer een OWASP chapter meeting bij Fontys FHICT?

Tags: Events