International week @FHICT

Fontys ICT

International week @FHICT

Na een lange periode van voorbereiding, contacten met partnerscholen, deelnemende FHICT studenten aan projecten van partners, nadenken over de inhoud van het eigen programma en projectopdracht, inzet en roosteren van begeleiders, regelen van verblijf, maaltijden, sociaal programma enz. was het dan eindelijk zover.

We ontvingen afgelopen weken twee keer een enthousiaste groep studenten van buitenlandse partners. Vanwege het grote aantal deelnemers organiseerden we maar liefst twee weken.

In week 1 kwamen de studenten uit UK van Cardiff MET en uit België, Howest Bruges. De tweede groep bestond uit Portugese studenten van UPT Porto en Belgen van de partnerscholen PXL Hasselt, EPHEC Brussel, Artesis-Plantijn Antwerpen en UCLL Leuven. De projectopdracht was het bedenken van een concept met de NAO robot in de context van Will humans become obsolete? Studenten werkten een use case uit, kregen inspiratie en feedback van de experts vanuit de opleiding en gingen vervolgens aan de slag met software voor de NAO. Aan het eind van de week presenteerden ze hun project aan een deskundige jury.

Typisch was dat de eerste groep met een behoorlijk aantal meisjes de projecten zijn uitgewerkt met zorgrobots die emoties herkennen en feedback geven over je werkhouding, terwijl groep 2 creatief aan de slag ging met ‘echte mannen dingen’ zoals een robot die bier gaat halen aan de bar. De working sessions werden afgewisseld met een company visit bij Tech United, EPC en Prodrive en uiteraard het studentenleven in de binnenstad van Eindhoven met gezamenlijke etentjes en International Quiz Night.

Beide groepen waren uiteindelijk super enthousiast over het geboden programma en bijna lyrisch over de NAO robots. Ook het Nederlandse en Eindhovense leven beviel hen goed.

Een aantal quotes uit de evaluatie formulieren spreken voor zich:

Great people, nice university and amazing workshop.

It is a brilliant, entertaining and exciting experience. The city and the school are really good. Working with the robots is qite like a once in a lifetime experience.

Get to know more people, exploring more into programming with robotics. It was very much executed very well by the staff and buddies. If I have a chance will come again.

Het kostte ontzettend veel werk, tijd en energie met o.a. de conclusie dat twee maal na elkaar een international week voor ieder een te grote belasting was naast het reguliere werk. Maar wat levert dit werk veel energie op en geweldige feedback. Daar zijn we heel tevreden over en uiteraard trots op FHICT!