LEGO-koning Lennart de Graaf

Fontys ICT

LEGO-koning Lennart de Graaf kijkt zeer tevreden terug op FTC Dutch Open 2016

Op 1 en 2 april 2016 organiseerde Fontys voor de 3e keer de FIRST Tech Challenge, ditmaal samen met de RoboCup European open in het Evoluon. In deze competitie bedenken, bouwen en programmeren jongeren tussen de 12 en 20 jaar aan een robot.

Ook nu was het leuk om te zien dat de jaarlijkse opdracht in zoveel verschillende oplossingen en robots resulteert. De wisselende allianties geven geweldig veel sfeer want iedereen kan je partner worden en het is handig om strategieën uit te wisselen met elkaar. Van de 44 deelnemende teams uit 9 verschillende landen ging Pink Precision uit Den Haag er met de hoofdprijs (de Inspire award) vandoor. Dit nieuwe FTC team had al wel jarenlange FIRST Lego League ervaring en dat zagen we terug in de presentie, de teamspirit en de robot.

Op 1 april waren er ook aantal teams van de FIRST Lego League junior (6-9 jaar) aanwezig met hun bewegende opstelling van programmeerbare LEGO. Mooi om te zien dat de “grote” FTC jongens en meiden als wetenschap & techniek ambassadeurs optreden voor deze jonge deelnemers.

Op zondag 3 april was er de FIRTS Lego League off-season voor alle teams die het bouwseizoen van de FLL veel te kort vonden. Tijdens deze eerste FLL off-season moesten teams ook werken in allianties zoals bij de FTC en reden er dus twee robots op het veld. Dit leverde verrassend leuke resultaten en kwam de sfeer zeer ten goede. Niet alleen voor de teams, maar ook voor de bezoekers was Fontys Hogeschool ICT aanwezig met leuke workshops. De bezoekers programmeerden en bouwden in de Makey Makey workshop met blikjes, aluminium folie en bananen muziekinstrumenten. En er was een spannende Escape Room ontwikkeld en uitgevoerd door onze eigen studenten.

Al met al een druk maar fantastisch weekend. Samen met ons team van meer dan 60 vrijwilligers kijken we tevreden terug op een aantal zeer geslaagde wedstrijden waarbij alle leeftijden op een leerzame maar vooral leuke manier in teamverband met techniek bezig zijn!"

Tags: In de Media