Free Your Mind The Un-matrix

Fontys ICT

De film Free Your Mind The Un-matrix staat online. Beleef het eindresultaat van Weird Week Eindhoven 2016

Van maandag 15 februari tot en met vrijdag 19 februari 2016 vond in het Klokgebouw op Strijp-S Eindhoven de derde editie plaats van de Weird Week. Het was echter de eerste keer dat deze projectweek werd georganiseerd voor (bijna) alle 1200 Nederlandstalige voltijd studenten van Fontys Hogeschool ICT. Tijdens deze experimentele projectweek gingen studenten en docenten aan de slag met het thema Free Your Mind - The Un-Matrix. Op vrijdag 19 februari waren bezoekers en geïnteresseerden van harte welkom om de eindexposities in het Klokgebouw te bewonderen.

Eerste-, tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten werkten in interdisciplinaire teams samen aan een hoofdopdracht bestaande uit twee onderdelen: virtueel en fysiek. Het virtuele onderdeel was de vertaling van een minuut naar een eigen bewerking. Op basis van de film The Matrix gingen studenten onderzoeken wat nu daadwerkelijk realiteit was en wat niet.

Op vrijdag 19 februari waren er twee eindexposities in het Klokgebouw. De eerste eindexpositie was de fysieke expositie. Iedereen was welkom van 14.00-17.00 uur. Tijdens deze expositie presenteerden studenten hun onderzoek en gemaakte werk, hun experimenten en ontdekkingen. Van 20.00-22.00 uur was de tweede eindexpositie. Het Klokgebouw was hiervoor omgetoverd tot een echte bioscoopzaal. Alle virtuele minuten werden getoond in een grote lange film waarin ontdekt kon worden wat The Un-Matrix is. Helaas ontbraken door tijdsdruk enkele minuten. Maar niet getreurd! De film staat nu online op Vimeo en is door iedereen te bekijken. Ga er dus maar eens goed voor zitten, pak die bak popcorn er maar bij en beleef The Un-Matrix. Het eindresultaat van Weird Week Eindhoven 2016.

Tags: Events