Nationale Sportinnovator Prijs voor start-up Picoo

Fontys ICT

Docent Iris Soute Fontys Hogeschool ICT wint met startup Picoo de Nationale Sportinnovator Prijs 2016

Iris Soute, docent ICT & Media Design Fontys Hogeschool ICT is met haar Eindhovense startup Picoo winnaar geworden van de Nationale Sportinnovator Prijs 2016 en ontving een bedrag van 30.000 euro.

Picoo is een soort “mini-computertje.” Het apparaatje is uitgerust met sensoren en heeft functies als geluid, verlichting en trillen. Het ziet eruit als een kleine schijnwerper. Picoo reageert op bewegingen, aanrakingen en kan detecteren wanneer andere apparaatjes in de buurt zijn. Juist die interactieve technologie zet kinderen aan tot spelen. Bestaande buitenspelletjes als tikkertje kun je zo aantrekkelijker maken. Met licht, geluid en sensoren voegt Picoo een hele nieuwe dimensie toe aan buitenspelen.

“Met Picoo spelen kinderen lekker ouderwets buiten met ondersteuning van de techniek van deze tijd. Picoo is speciaal ontwikkeld om kinderen in beweging te krijgen. Het gebruik van de Picoo zorgt voor constante interactie en draagt bij aan de sociale ontwikkeling van kinderen. Omdat er verschillende spellen kunnen worden gespeeld, verveelt Picoo nooit. Buitenspelen was nog nooit zo leuk!”

Maar waarom Picoo? “In onze visie horen kinderen gezond, blij en sociaal te zijn. Kinderen zijn van nature creatief. Ze gaan erop uit om de wereld om hen heen te ontdekken. Buitenspelen hoort daarbij. Niet alleen omdat het gezond is en goed voor de motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Maar ook omdat het nu nog leuker is dan vroeger! Met behulp van de modernste technologie dagen wij kinderen uit om de spellen van vroeger te spelen in een hedendaags jasje,” aldus Iris Soute.

Het Eindhovens Dagblad publiceerde op woensdag 19 oktober 2016 een mooi artikel met foto over dit bijzondere speelgoed. Zie foto bij dit artikel. In dit artikel wordt ook gesproken over de toekomst. “De Nationale Sportinnovatie Prijs van 30.000 euro is natuurlijk een enorme opsteker! Het kost nogal wat om van prototype naar product te komen,” aldus Iris Soute in het Eindhovens Dagblad en haar compagnon Daniel Tetteroo. Uiteindelijk hopen ze Picoo in de eerste helft van 2017 op de markt te brengen.

Wil je meer weten? Check de website! http://www.picoo.nl