Fontys ICT-studenten winnen Denk Groter Prijs

Fontys School of ICT
Maandag 27 augustus werden de Fontys Denk Groter Prijzen uitgereikt tijdens de opening van het studiejaar in de aula van R5 campus Rachelsmolen Eindhoven. De Fontys Denk Groter Prijs wordt uitgereikt aan een medewerker en een student die een bijzondere bijdrage levert aan het onderwijs van Fontys. Bij de categorie studenten ging "Vriendenproject" naar huis met de 1e prijs. Zij ontvingen een waardecheque t.w.v.3000 euro uit handen van het College van bestuur.

Vriendenproject

Het vriendenproject is een sociale innovatie bedacht door Lisa van Leuken van Fontys OSO (Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg). Zij werd hierbij geholpen door Fontys ICT-studenten Joshua van Gompel (projectleider, ICT & Media Design, Front-end development), Sven Jeurgens (deelnemer, ICT & Media Design, Front-End Development), Ian Ketelings (deelnemer, ICT & Software Engineering, Cybersecurity, Back-end development) en Sirus Goorhuis (deelnemer, ICT & Media design, Back-end development). Ook docent Ilonka van der Sommen van Fontys OSO heeft het idee altijd ondersteund.

Eenzaamheid bestrijden

De innovatie richt zich op een actueel maatschappelijk doel: eenzaamheid bestrijden. Kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar uit heel Nederland kunnen door deze innovatie samen met hun ouders een profiel aanmaken op de pagina www.devriendencoach.nl waarmee zij op een laagdrempelige, veilige manier te weten kunnen komen welke leeftijdsgenoten in de buurt ook een vriendschapswens hebben.Dit alles gebeurt vanuit een vertrouwelijk profiel. Matches worden achter de schermen beheerd door zorgorganisaties met expertise op het gebied van jeugd. Op de profielpagina verschijnen voor ouders en hun kinderen anonieme matches waarbij het kind zelf kan aangeven of hij/zij wel (duim omhoog) of niet (duim omlaag) in contact gebracht wil worden met de potentiële vrienden die via Vriendenbemiddeling voor hen hebben gevonden. Na het vinden van een match kan een eerste (begeleide) afspraak plaatsvinden. Niemand hoeft te weten welke kinderen en jongeren zichzelf hebben aangemeld, totdat er een match gevonden is. Potentiële vrienden die zich beiden eenzaam voelen kunnen op deze manier bij elkaar gebracht worden, zonder dat iemand hoeft te weten dat zij zich ooit eenzaam hebben gevoeld.

Overige genomineerden Fontys Hogeschool ICT

Andere genomineerden van Fontys Hogeschool ICT voor de Fontys Denk Groter Prijs waren "FHICT-Day" (Annemarie Diepenbroek) in de categorie medewerker en "VidChain" (deelnemer ICTalent Awards 2018, Simon van Someren) in de categorie student.

Tags: Awards