Fontys ICT InnovationLab digitaal op de kaart op Koningsdag

Fontys Hogeschool ICT

Nieuwe website gelanceerd voor Fontys ICT InnovationLab

Tijdens Koningsdag 2021 mocht het Fontys ICT InnovationLab zich presenteren als onderdeel van het digitale programma dat het koninklijk bezoek aan Eindhoven te wachten stond. Tijdens een sessie van een half uur presenteerde lector AI & Big Data Gerard Schouten samen met ICT studenten en onderzoekers het 'Flower Power' project. Vanwege deze gebeurtenis is ook de nieuwe website van het Fontys ICT InnovationLab live gegaan.

Praktijkgericht onderzoek met Flower Power 

Het project heeft als doel om met drones biodiversiteit te kunnen meten. De drones moeten op de juiste manier beelden vastleggen, zodat artificial intelligence de bloemen kan herkennen. Het is een voorbeeld van het soort toegepaste onderzoek dat Fontys Hogeschool ICT-studenten samen met onderzoekers en bedrijfspartners (verenigd in coöperatief SPARC) binnen het Fontys ICT InnovationLab uitvoeren. Door toegepaste onderzoeks- en werkveldopdrachten aan te pakken, leren studenten al tijdens hun opleiding wat van hen verwacht wordt als toekomstige ICT professionals. Bovendien verrijkt de kenniscreatie het onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven. Deze onderwijsvorm past als innovatie-snelkookpan perfect binnen de Brainport regio. 

Eigen stijl, identiteit en website Fontys ICT InnovationLab

De lancering van een eigen website voor het InnovationLab is een belangrijke stap. De experimentele onderwijsomgeving is niet alleen een snelkoker voor innovatie, maar ook qua onderwijsvernieuwing. Om dat zichtbaarder te maken voor onderwijsvernieuwers die ontwikkelingen van hybride leeromgevingen op de voet volgen en het bedrijfsleven (wat een cruciale rol heeft in de levensvatbaarheid van deze manier van opleiden) heeft het Fontys ICT InnovationLab een eigen identiteit en branding gekregen. De Fontys link blijft bewaard, maar het laadt een unieke identiteit en vorm die nog ongekend is. 

Onderwijsvernieuwers en innoverende bedrijven

Hoewel in het Fontys ICT Innovationlab onderwijs van Fontys Hogeschool ICT plaatsvindt, betekent dat niet dat SPARC partnerbedrijven exclusief in die tak actief zijn. Elke bedrijfstak, op zoek naar innovatie, kan aansluiten. Ook voor onderwijskundigen en geïnteresseerden in vernieuwing geldt dat de deuren open zijn. Bij interesse nodigen we dan iedereen ook uit om een kijkje te nemen op fontysictinnovationlab.nl of contact op te nemen via fhict-innovationlab@fontys.nl. We vertellen u graag meer.

Tags: Events