Studente Mara Coman neemt deel aan presentatie paper op EUSIPCO

Fontys Hogeschool ICT

Stage bij Philips Research

ICT & Software Engineering studente Mara Coman liep tijdens haar derde jaar stage bij Philips Research in Eindhoven. Haar project was het ontwikkelen van een ‘deep learning’ algoritme dat gekuch kan onderscheiden van omgevingsgeluiden. Tijdens de European Signal Processing Conference (EUSIPCO) van 18 tot 22 januari 2021 werd de resulterende research paper, getiteld ‘Performance Requirements for Cough Classifiers in Real-World Applications’ gepresenteerd en geaccepteerd voor publicatie. Mara nam deel aan het Q&A segment van de presentatie.

Studenten aan Fontys Hogeschool ICT werken als junior onderzoekers direct in het werkveld samen met partners en onderzoekers. Mara Coman is erg dankbaar voor haar kans stage te lopen bij Philips Research: “Ik had de kans om met een team gepassioneerde en ambitieuze onderzoekers samen te werken. Namens Fontys heb ik bij mogen dragen aan dit succes. Voordat ik begon aan dit project had ik geen technische vaardigheden die direct gerelateerd waren aan het project bij Philips, maar dat heeft geen barrière gevormd. Ik ben erg blij dat Fontys mij heeft gesteund in dit project en mijn deelname aan de EUSIPCO conferentie gesponsord heeft, waar ik verantwoordelijk was voor de Q&A sessie voor onze paper.”

 

 

 

Algoritme voor een kuch classificator

Het doel van het onderzoek waar Mara aan meegewerkt heeft, is een betere methodiek te ontwikkelen voor het monitoren van luchtwegaandoeningen. In de paper wordt de haalbaarheid omschreven van een apparaat dat kuch of hoestgeluiden kan onderscheiden van omgevingsgeluiden. Hiervoor is gebruikgemaakt van een database aan kuch/hoest audio opnames, waarop het deep learning algoritme is toegepast. Mara Coman: “Het algoritme presenteerde uitstekend, gezien de intensiteit van de toepassing en het testen. De conclusie is dat voor praktische toepassingen, een gepersonaliseerde monitor betere prestaties levert dan een generieke.” De research paper, gepresenteerd op EUSIPCO, is gepubliceerd op IEEE Xplore.

Groeien op je stage

Niet alleen de paper getuigt van een succesvolle stage. Mara geeft aan veel geleerd te hebben tijdens haar tijd bij Philips: “Ik ben aan de hogeschool gestart om meer vertrouwen in mijn skills te krijgen en ik kreeg er de hulp en steun die ik nodig had. Ik leerde er mijn eigen leraar te zijn, fouten niet te zien als falen en kreeg de moed om mijn mening vrij te uiten. Bij Philips wilde ik mezelf uitdagen en ik denk dat risico nemen deel is van het leerproces. De belangrijkste les voor andere studenten is: ben niet bang om te falen, ook al is het een moeilijk proces. Ook daar leer je van. Soms is het ook niet in jouw handen, maar wat nu als je wint en succes boekt? Je weet het pas als je het probeert!”

Lees hier de paper abstract of de volledige tekst.