Student Bart Verhagen wil studenten laten winkelen bij andere studies

Fontys Hogeschool ICT
ICT studeren, maar lessen willen volgen over marketing of psychologie. Of een studie aan de opleiding Kind en Educatie doen, maar meer willen weten over ICT. Losse vakken volgen op andere instituten: het kan nog niet binnen Fontys, maar student Bart Verhagen wil dat mogelijk maken.

Student ICT & Business Bart Verhagen, en voormalig lid van de Centrale Medezeggenschapsraad van Fontys, bedacht een plan dat studenten naast hun opleiding ook vakken van een andere opleiding kunnen volgen. Hij bedacht het plan in zijn 'eigen tijd'. Het is wel gerelateerd aan de 'business'-kant van zijn opleiding, vertelt hij. 

“Dit idee spookte al langer door mijn hoofd. Ik vind dat studenten worden beperkt, doordat ze alleen vakken binnen de eigen opleiding mogen volgen. Ik ben zelf bijvoorbeeld heel geïnteresseerd in psychologie in combinatie met ICT, zoals neurologische wetenschappen in een ICT-product stoppen. Ik kan die vakken nu niet volgen, omdat mijn opleiding ze gewoonweg niet geeft.”

“Ik denk niet dat, in mijn voorbeeld, het instituut ICT die vakken zou moeten gaan geven. Maar ik denk wel dat de mogelijkheid om de vakken te volgen er moet zijn, zonder dat je meteen een hele minor ervoor moet kiezen."

Maar in de praktijk is dat moeilijk, zegt hij. "Je hebt toestemming nodig van de examencommissie of van zo’n instituut, en soms heb je zelfs toelatingseisen nodig. Dat zijn allemaal beperkende factoren.”

Lees het volledige artikel op Bron

Bron: bron.fontys.nl

Tags: Education