Open Dag locatie Tilburg

Fontys Hogeschool ICT

Gezellige drukte op de Open Dag locatie Tilburg, ons-kent-ons gevoel

Op zaterdag 21 november was er de Open Dag van Fontys Hogeschool ICT op locatie Tilburg. Dit jaar in het nieuwe gebouw P2n met een grote foto op de gevel van onze studente Jonique. Bezoekers konden zich laten informeren door voorlichtingen, workshops en demonstraties. Daarnaast konden ze in gesprek gaan met verschillende docenten en studenten.

Bij de ingang van het P2n gebouw lag de roze loper uit om alle bezoekers hartelijk welkom te heten. Bij binnenkomst kregen zij een tasje met informatie en werd er uitgelegd wat er allemaal te zien en te horen was. Zo was er op de begane grond een algemene voorlichting over de opleiding. Deze voorlichting duurde ongeveer 20 minuten en was doorlopend te bezoeken. Het lokaal zat vaak bomvol met enthousiaste scholieren en ouders die graag meer informatie wilden. Daarnaast waren er op de begane grond lokalen ingericht voor de vier verschillende basisstudieroutes: ICT & Business, ICT & Media Design, ICT & Software Engineering en ICT & Technology. Bij het lokaal van ICT & Technology stond docent Peter Dingemans. Hij vertelde vol enthousiasme over zijn vak en de nieuwe locatie in Tilburg. "We hebben tot nu toe 100 tasjes uitgedeeld, dat staat meestal gelijk aan het aantal inschrijvingen straks." (dit was om 12.00 uur. Inmiddels is bekend dat er in total 134 tasjes zijn uitgedeeld, ten opzichte van 120 vorig jaar).

Op de 1e verdieping was er een lokaal ingericht speciaal voor de innovatieroutes. "Met name de route ICT & Cyber Security is zeer populair", aldus docent Pieter Wels. Student Casper van Zoest geeft uitleg over deze route en het studeren op de locatie Tilburg. "Je kent hier iedereen, het is kleinschalig onderwijs. Echt een pluspunt. Ons-kent-ons. In Eindhoven is het een grote massa". Twee van de zeven innovatieroutes zijn in Tilburg te volgen: ICT & Education en ICT & Digital Publishing.

Bezoekers konden ook echt iets doen. Zo konden ze een workshop volgen met "Makey Makey", waarmee men kennis kon maken met het programmeren op een leuke, creatieve manier. Een zeer populaire activiteit. Daarnaast konden bezoekers ook enkele projecten bewonderen van de studenten: de projectwerkstukken van het P1 event. De winnaars van het P1 event (Thema Game Design en thema Security) vertelden vol trots over hun projecten. Zo vertelde student Ricky Rekkers over het spel wat ze hebben bedacht met een katapult en het schieten van bordjes. "Een ouderwets spel met een nieuwe technologie". Student Frankie van Meel vertelde met veel enthousiasme over FireAlert. "Stel er breekt brand uit, dan vind je met ons concept heel makkelijk de nooduitgang." Helemaal achter in de gang op de 1e verdieping was Marian Jager te vinden met een voorlichting over Student+. Zij gaf toelichting over de verschillende tools voor studenten met een vorm van autisme, ADD, ADHD en of/dyslexie.

Kortom: een gezellig ons-kent-ons-gevoel op onze locatie in Tilburg.