P1 Event

Fontys Hogeschool ICT

Studenten uit het startsemester presenteren vol trots hun projecten tijdens het P1 event

Het P1 event is DE kans om te zien wat 1e jaars studenten in zo'n 8 weken tijd voor elkaar kunnen krijgen samen in een projectgroep. En dat is niet zomaar iets. Het niveau lag hoog dit jaar. Vol trots presenteerden de studenten uit het startsemester hun projecten op zowel locatie Tilburg (3 november) als Eindhoven (4 november).

Game Design vs. Security

Alle projecten hadden een link naar ICT & Game Design of ICT & Security. Tussen deze twee thema's moesten de 1e jaars studenten een keuze maken. Vervolgens werd er in een projectgroep gewerkt aan een concept, met bijbehorend businessplan, website en werkend prototype. Het gehele concept werd vervolgens gepresenteerd tijdens het P1 event.

In de middag beoordeelden zowel docenten als experts de verschillende projecten. Zij gaven een officieel eindcijfer. Spannend dus! Want werkt alles wel? En was alles wel op tijd gereed? Na deze beoordeling mochten de studenten even ontspannen en genieten van een heerlijke snack van een van de frietkramen. In de avond was het de beurt aan de familieleden om de projecten te bewonderen. Trotse ouders, broers en zussen vulden het R1 gebouw. Het was een gezellige drukte waarbij vele foto's werden gemaakt van de diverse projecten.

Zo presenteerden Nick, Sam, Ferry, Sonny en Cas van projectgroep "Serious Monkeys" het concept "Reanimate." Volgens hen kan iedereen leren reanimeren. Met de introductie van dit concept maken zij dit leerproces toegankelijk. Ook Tolga, Arjan, Rob, Stijn en Bryan vertelden vol trots over hun concept: "Traffication." Een spel voor baisschoolkinderen om de verkeersregels beter te leren kennen. Een professionele presentatie. Maar er is nog zoveel meer. Zo bedachten Stan, Rik, Sander, Chris en Marianna het concept Q-iz. Dit concept werd bedacht in een wachtrij bij De Efteling. Dat wachten, dat is eigenlijk best saai. Ze bedachten een quiz en een uitbreiding voor de Efteling app.

Ook de familieleden mochten de projecten beoordelen. Nieuw dit jaar was het systeem waarmee dit gebeurde. Alle studenten kregen een unieke link die zij door mochten sturen naar bijv. hun ouders. Die mochten vervolgens 1, 2 of 3 stemmen geven aan hun favoriete projecten. Het project met de meeste stemmen mocht zich de winnaar noemen van het P1 event 2015.

De winnaars

De winnaars van locatie Tilburg waren voor ICT & Game Design "Arenean Arcade" en "Rascal Games." De winaars voor ICT & Security waren "Fire Alert" en "groep C." De winnaars van locatie Eindhoven waren voor ICT & Game Design de projectgroepen "Crossy Rift Game" en "Let it Grow". "Let it Grow" had een tot in de puntjes uitgewerkte presentatie. Zij bedachten een interactieve game waarbij je een zonnebloem moest laten groeien met o.a. zon, water, insectenspray. Kinderen leren zo iets over de groei van planten, maar ook over het kiezen van een strategie.

De winnaars voor ICT & Security waren de projectgroepen "Drugstester" en "Active Cooling". "Active Cooling" heeft grote plannen voor de toekomst. "We willen met dit concept naar autodealers gaan. Wie weet kunnen we het ontwikkelen en verkopen."

Na de prijsuitreiking werd er nog gezellig nagepraat en een welverdiend biertje gedronken. Het was een zeer intensieve lange dag, maar zeker de moeite waard!

Tags: Events