CTF Team

Fontys Hogeschool ICT

CTF team net opgericht, nu al 1e prijs!

Op 6 oktober 2015 heeft het CTF team (Capture the flag) van Fontys Hogeschool ICT de 1e prijs gewonnen op het jaarlijkse CTF event van het PvIB (Platform voor informatiebeveiliging). Een zeer knappe prestatie gezien het feit dat het CTF team van Fontys Hogeschool ICT nog maar enkele weken geleden was opgericht.

Onderwijs ook buiten het klaslokaal mogelijk

Tijdens het CTF event moesten de studenten hun kennis over cyber security gebruiken om zogenaamde "puzzelstukjes" op te lossen en hiermee een "flag" te verdienen. Zowel studenten als bedrijven waren vertegenwoordigd, waarbij werd gestreden op hoog niveau.

Stephani, initiatiefneemster van het FHICT CTF team, is super trots op deze prestatie. "We gingen er heen om niet laatste te worden en kwamen thuis met de 1e prijs!" Ook Casper Schellekens, docent ICT & Cyber security en innovatie eigenaar, is erg enthousiast. "Dat een spontaan idee, zo'n succes kan worden. Geweldig! Mooi om te zien dat onderwijs dus ook buiten het klaslokaal mogelijk is."

Ambities

Stephanie heeft nog meer ambities met het CTF team. Zo wil ze over 2 jaar nog betere ICT & Cyber Security studenten afleveren. De opleiding kan volgens haar op dit punt verbeterd worden en ze vindt dit een heel mooi voorbeeld hoe het ook kan. "Het is echt een trigger om te excelleren. Het geeft een handvat om het onderwijs nog beter te maken." aldus Stephanie.

Daarnaast hebben zowel Casper als Stephanie de ambitie om nog meer leden te werven voor het CTF team. Het CTF team komt elke donderdag en vrijdag bij elkaar vanaf 15.00 uur. Tijdens deze meetings worden o.a. online challenges opgelost. Natuurlijk is het ook gewoon erg gezellig en leer je snel veel mensen kennen met dezelfde interesses. Iedereen is welkom bij het CTF team: zowel studenten als medewerkers en van alle Fontys instituten. Interesse? Members@hatstack.nl

 

Tags: Awards