Onderwijs conferentie CanvasCon

Fontys Hogeschool ICT

FHICT vertegenwoordigd op Onderwijsconferentie CanvasCon in het British Museum

Op 22 oktober 2015 werd de onderwijsconferentie CanvasCon in Londen georganiseerd. Op deze conferentie werden methodes gedeeld om het onderwijs te verbeteren en de leeromgeving te verrijken. Eric Slaats, Martijn Ruissen en Michael Schifferling waren gevraagd door Instructure (de maker van het systeem Canvas) om hier hun verhaal en ervaringen met Canvas te komen delen. Het waren geweldige dagen, mede door de bijzondere locatie: het Britisch Museum.

CanvasCon werd bijgewoond door meer dan 150 wetenschappers, docenten en sprekers van verschillende scholen en universiteiten uit de UK en Europa. Fontys Hogeschool ICT was goed vertegenwoordigd. Zo hield Eric Slaats een keynote over o.a. het nieuwe onderwijs en hoe hier mee om te gaan. Martijn Ruissen en Michael Schifferling hielden zogenaamde "lightning sessies" om te laten zien hoe je het beste met Canvas kunt werken. Volgens Eric was iedereen hier erg enthousiast over: "Fontys Hogeschool ICT is echt een van de voorlopers op dit gebied. Wij lopen mijlen ver voor." Dit komt volgens Eric doordat wij als Fontys Hogeschool ICT veel weten over onderwijs, maar ook over IT. En daar zit het grote verschil. "Wij kunnen meepraten, want wij hebben die specifieke kennis in huis."

Eric kijkt terug op vruchtbare gesprekken en een aantal lange, vermoeiende dagen. Maar het was het allemaal waard. De locatie speelde hierbij uiteraard ook een rol. "Zeer indrukwekkend gebouw het British Museum, een toplocatie!" CanvasCon wordt twee keer per jaar georganiseerd. Eric, Martijn en Michael zijn al gevraagd voor de editie in Amerika. Zullen ze daar weer een inspirerende keynote gaan geven als een van de voorlopers? Als het aan Eric ligt zeker: "Absoluut. Hoe meer we Canvas aan ons kunnen verbinden, hoe beter."