FTC Dutch Open Championship

Fontys Hogeschool ICT

Robots, Escape Room en Makey Makey in het Evoluon tijdens FTC Dutch Open Championship Dutch Open 2016

Voetballende robots, zorg- en muziekrobots, demonstraties en workshops met robots: het is allemaal te zien komende dagen in het Evolon Eindhoven. Van 1 tot en met 3 april vindt namelijk de First Tech Challenge Dutch Open Championship 2016 plaats, een wedstrijd voor middelbare scholen en ROC's uit heel Europa met zo'n 500 jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Naast techniek speelt creatief denken en werken in teamverband een grote rol. De organisatie is in handen van vele vrijwilligers van FIRST Brabant en Fontys Hogescholen. Uiteraard ontbreekt hierbij onze eigen LEGO-koning Lennart de Graaf niet.

In het Evoluon valt dus heel veel te beleven. Zo zijn er diverse spannende robotwedstrijden, van klein tot levensgroot. Maar er is nog meer. Zorgrobots houden hun eigen wedstrijd, er speelt een robot gitaar, peuters en kleuters genieten van hondjes die reageren als ze worden geaaid. Daarnaast zijn er twee workshops die worden gegeven door docenten en studenten van Fontys Hogeschool ICT, Makey Makey en de Escape Room.

Makey Makey en Escape Room

Op de verschillende ringen van het nog altijd imposante gebouw lopen zestig kinderen van de Lego Werkplaatsen van Dynamo Jeugdwerk om te zien wat ze met robots kunnen doen. Taida Zenelagic (8) en Julia de Groot (9) hebben conservenblikjes en met aluminium beklede plastic bekertjes gepromoveerd tot muziekinstrumenten, en ze daarna met snoertjes via een printplaatje aangesloten op een laptop. Ritmisch tikken ze op het metaal en uit de laptop klinkt het als muziek in de oren. Zij zijn bezig met creatief programmeren tijdens de workshop Makey Makey, ondersteund door o.a. een enthousiaste Chris Geene, docent Fontys Hogeschool ICT. Ook buiten het Evoluon valt van alles te beleven. Zo staat er onze eigen Escape Room (ontworpen en gemaakt door studenten van Fontys Hogeschool ICT en Fontys ACI). Een echte beleving voor de bezoeker!

Daarnaast is Fontys Hogescholen vertegenwoordigd als een van de partners van de FTC Dutch Open 2016. Er wordt zelfs een Fontys Inspire Award 2016 uitgereikt.

Meer informatie: http://firsttechchallenge.nl

Bron: www.ed.nl

Tags: Events