Cave op Virtual Revolution

Fontys Hogeschool ICT

FHICT met o.a. Cave vertegenwoordigd op Virtual Revolution in Koningshof

Virtual Reality wordt een grote toekomst voorspeld. Voor bedrijven is het belangrijk dat ze weten wat ze er aan kunnen hebben. Daarom organiseerde Mikrocentrum een beurs toegespitst op dit onderwerp. Op 1, 2 en 3 maart 2016 konden geïnteresseerden in Koningshof in Veldhoven gratis de beurs bezoeken en het congres en de demonstraties bijwonen. Fontys Hogescholen was een van de partners.

Is virtual reality een hype of serieuze business? Die vraag wilde de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) beantwoord zien. Daarom verkende ze de markt van de mogelijkheden voor virtual reality en augmented reality (ar) voor Noord-Brabant. Die marktverkenning werd gepresenteerd tijdens de beurs Virtual (R)evolution. Volgens Saskia Baeten van Mikrocentrum is Virtual (R)evolution breed georiënteerd. "De beurs richt zich op industriële toepassingen: Océ houdt onder meer een lezing over de manier waarop vr in het bedrijf wordt ingezet bij trainingen. Maar er stonden ook partijen die met vr trainingen voor de industrie hebben ontwikkeld, zoals Vroom Training dat veel werkt voor grote partijen als Océ en ASML. Daarnaast waren er deelnemers die zich zowel op de industrie als op de amusementsmarkt richten. Zoals Enversed uit Eindhoven.

Fontys Hogeschool ICT mocht natuurlijk niet ontbreken op dit event. Sjaak Verwaaijen mocht met een aantal studenten vol trots onze Cave laten zien. Bezoekers konden met een virtual reality-bril deze speciaal ontwikkelde ruimte bezoeken en ervaren hoe vr werkt en de beelden eruitzien.

Kortom: de diversiteit aan lezingen en demonstraties was dus heel groot en zeker de moeite waard om te bezoeken. Wil je meer weten? http://www.virtual-revolution.nl

Bron: www.ed.nl

Tags: Events