Hackathon Eindhoven

Fontys ICT

Delta-studenten behalen 1e en 2e prijs tijdens Hackathon

Op vrijdagavond 12 februari 2016 om 17.00 uur werd de aftrap gegeven voor de 48 uur durende programmeer-marathon Hackathon Eindhoven powered by de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Organisator was Hackathon Masters die ook in Den Bosch en Nijmegen reeds succesvolle hackathons had georganiseerd.

Opdracht voor de teams: ontwerp en programeer nieuwe apps voor maatschappelijke vraagstukken (challenges). Indieners van challenges waren de gemeenten Eindhoven, Helmond en Boxtel. Studenten werden uitgedaagd om met vernieuwende oplossingen te komen voor armoede onder jongeren, professionals in de zorg makkelijker met elkaar in contact te brengen en zorgvragers meer zelf te laten kiezen uit het grote aanbod.

Bijna non-stop werd gewerkt aan de oplossingen. Een van de deelnemers was Thijs Koppen die inmiddels aan meerdere hackathons heeft meegedaan. Thijs: "Ik had al eerder meegedaan aan een hackathon van Hackathon Masters en wilde mijn studiegenoten van het Deltatraject hier ook een keer kennis mee laten maken. En het was top. Goeie sfeer en uitstekende samenwerking. We zijn tweede geworden".

De 1e prijs ging naar het team van Ruud van der Heijden (ook bestaande uit Delta studenten). Zij werden door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot winnaars en ontvingen een geldprijs van € 2.500,00. Ruud: "Het was de eerste keer dat ik meedeed en had met mijn teamgenoten Preslav, Francisco, Nikola en Ilia de challenge rond bestrijding van armoede onder jongeren gekozen. Het was wel heel vermoeiend maar als je dan de 1e prijs wint dan maak dat heel veel goed. Ik doe in ieder geval de volgend keer weer mee".

De teams zijn uitgenodigd om bij de gemeente Helmond presentaties te komen geven. Er ligt een voorstel om de apps verder uit te werken en in de praktijk te testen.

Studenten: gefeliciteerd!

Voor meer informatie:
Hackathon Masters
www.hackathonmasters.com

Tags: Awards