Weird Week Tilburg

Fontys Hogeschool ICT

Van zure-matten-machine tot LegoRobots, eerste editie Weird Week in Tilburg was een succes

Van maandag 15 februari tot en met vrijdag 19 februari 2016 vond in de Hall of Fame (Spoorzone) Tilburg de derde editie plaats van de Weird Week. Het was de eerste keer dat deze projectweek ook op locatie Tilburg werd georganiseerd voor 200 studenten van Fontys HBO-ICT Tilburg. Tijdens deze experimentele projectweek zijn studenten, docenten en kinderen van basisschool De Borne uit Tilburg aan de slag gegaan met het thema "De knop van alles." Op vrijdag 19 februari waren bezoekers en geïnteresseerden tussen 13.00-15.00 uur van harte welkom om de eindexpositie in de Hall of Fame te bewonderen.

De Weird Week is bedoeld om studenten uit te dagen uit hun comfortzone te stappen, hun talenten te laten ontdekken en tot vernieuwende inzichten en oplossingen te komen. De campus Stappegoor van Fontys Hogeschool ICT werd deze week dan ook verruild voor de creatieve omgeving van de Hall of Fame. Opdrachtgever was Hugo Vrijdag, directeur van het Ontdekstation in Tilburg. Dit heeft geleid tot een unieke samenwerking tussen studenten van Fontys HBO-ICT en kinderen van groep 6 en 7 van basisschool De Borne uit Tilburg.

Geïnspireerd door het verhaal van het Ontdekstation gingen eerste-, tweede-, en derde-jaarsstudenten samen met de kinderen van de basisschool aan de slag om creatieve uitvindingen te doen. Op dag 1, de maandag, werd het verhaal van het Ontdekstation voorgelezen door de blauwe prinses. Daarna was het tijd om te brainstormen in groepen van studenten en kinderen. Hoe brainstorm je met kinderen? Voor iedereen een hele ervaring!

Op dag 2, 3 en 4 zetten de studenten de ideeën om in concepten, de concepten werden producten. Zo werd een Zure-Matten-Machine uitgevonden, en ook een Smoesjesmachine, een Chillmachine en Madierodam. En nog veel meer!

Terwijl de studenten druk bezig waren met ontwerpen, bouwden de kinderen op school onder begeleiding van een aantal ICT-studenten LegoRobots, programmeerden ze een app en volgden een les Marketing. Niet alleen voor de kinderen leerzaam, maar ook voor het groepje ICT-studenten!

Dag 5 was de dag van de Expositie; de kinderen kwamen weer naar de Hall of Fame om 'hun' product te bewonderen. Ruim 20 uitvindingen stonden klaar om uitgeprobeerd te worden! Dat gebeurde ook volop! Een jury bestaande uit kinderen en leerkrachten gaf feedback op de producten. De jury was zeer tevreden! Ook de bezoekers 's middags waren onder de indruk van de kwaliteit van de producten die de studenten in 4 dagen gemaakt hebben."Het was een Weird Week om nooit te vergeten!" aldus Sonja Nieuwenhuis, projectleider Weird Week Tilburg.

Meer weten over het Ontdekstation Tilburg en het verhaal?

http://www.braintrigger-challenge.nl/opdrachten/overige/ontdekstation

Op de facebook event pagina kun je nogmaals alle foto's en video's bekijken:

https://www.facebook.com/events/967408016685294/

Tags: Events