Best Unreal VR Experience

Fontys Hogeschool ICT

Studenten winnen prijs “Best Unreal VR Experience” tijdens Virtual Reality Hackathon

In het weekend van 27 t/m 29 mei 2016 hebben studenten Indy Dennie, Wouter Houwen, Popa Mihai Vlad, Sindre Yndestad, Bas van Loon, Yvo von Berg, Joni Kämppä, Andoni Serrano Lomas, Toma Julian, Hristo Tarnev, Dennis Kok en Vlad Popa deelgenomen aan de Virtual Reality Hackathon (VR Hackathon) in Brussel. En met succes! Ze namen de prijs voor "Best Unreal VR Experience" mee naar huis.

In totaal deden er 12 teams mee en zijn er 7 prijzen uitgereikt voor 7 categorieen. "We zijn met 11 studenten naar Brussel gegaan, waarvan 10 programmeurs en 1 designer," aldus Indy Dennie. "We zijn begonnen aan een project voor een relatief nieuwe game engine, de Unreal Engine. Slechts een persoon in het team had een jaar ervaring met deze software om games te maken, maar de rest van het team had het nog nooit gebruikt.

Zaterdagochtend 07:00 uur zijn we begonnen en zondagmiddag 13:00 hebben we een werkende VR experience ingeleverd waarin men een leeuw bestuurt en over een Savanne-achtig terrein kan rennen. Het doel van het spel / VR experience is het vinden van een prooi. De besturing van het spel gebeurt niet op de traditionele manier met keyboard en muis, maar met een Razer Hydra, een apparaat dat handbewegingen van de speler kan vertalen naar de digitale wereld van het spel."

De juryleden waren erg onder de indruk van het eindproduct, een soepel werkende game met een apart concept, een mooie uitwerking en een aparte manier om het te besturen. "Wat ze ook heel erg konden waarderen is onze inzet, we zijn namelijk als enige team 's nachts door gegaan, waardoor we dus non-stop 30 uur aan 1 stuk door zijn gegaan!"

Tijdens de prijsuitreiking werden de studenten beloond voor hun inzet en leervermogen (ze hadden immers nog nooit met de Unreal Engine gewerkt) en kregen de prijs voor 'Best Unreal VR Experience.' "In totaal zijn we van vrijdagavond 18:00 tot zondagmiddag 19:00 uur bezig geweest met deze Hackathon, dus aan het einde van het weekend waren we allemaal zeer moe en moesten sommigen nog met het openbaar vervoer terug naar huis. Met de prijs op zak hebben we het op school trots laten zien aan onze VR leraren en kijken we met veel plezier terug naar het afgelopen weekend."

Ook docent Sjaak Verwaaijen is zeer trots. "Het was geweldig dit weekend in Brussel. Studenten hebben keihard gewerkt, (weinig geslapen), maar dat is beloond met "Best Unreal VR experience". En dat te bedenken dat ze niet gewend zijn om in Unreal te programmeren."

Kijk hier naar de prijsuitreiking: