Jheronimus Interactive

Fontys Hogeschool ICT

Alumnus Eric Swiggers lanceert online game over Jeroen Bosch in samenwerking met het Brabants Dagblad

"De Tuin der Lusten" als zoekplaatje en de "Zeven Hoofdzonden" als rad van avontuur: vanaf nu zijn zes van de beroemdste werken van schilder Jeroen Bosch te spelen als computergame, exclusief op de website van het Brabants Dagblad.

Dit alles is te danken aan onze alumnus Eric Swiggers. Hij ontwikkelde een online game "Jheronimus Interactive" ofwel de "Bosch Game" in opdracht van het Brabants Dagblad tijdens zijn afstudeerstage en studeerde er cum laude mee af. Daarnaast was hij met zijn game een van de deelenemers aan ICTalent Awards 2015, de competitieve showcase van Fontys Hogeschool ICT.

De "Bosch game" is een online game waarin lezers gaandeweg kennis maken met de schilderijen van Jeroen Bosch. Dit jaar is het 500 jaar geleden dat de Bossche kunstschilder overleed. Om hem te eren is 2016 uitgeroepen tot zijn jaar. Door middel van zes interactieve schilderijen kun je kennis maken met de schilder en zijn werk. Met ieder succesvol uitgespeeld schilderij verdient de deelnemer één woord. Die zes woorden vormen samen een zin. Na het spelen van het laatste spel, natuurlijk Het Laatste Oordeel, kan de deelnemer die zin insturen via een automatisch verschijnend formulier. Onder de correcte inzendingen verloot het Brabants Dagblad in maart tien keer twee vrijkaarten voor de expositie 'Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie' in Het Noord-Brabants Museum.

Eric kreeg van het Brabants Dagblad de opdracht om "iets met Jeroen Bosch" te doen voor een breed publiek. "Ik kwam erachter dat er heel weinig aandacht werd besteed aan de betekenis van de schilderijen van Bosch. Want wat betekent die uil in de Tuin der Lusten nou? Dat soort vragen, daar ben ik mee aan de slag gegaan," aldus Eric.

Speel de zes spellen van Bosch op bd.nl/boschgame.

Een mooie blog: Bosch Game - En wat voor een!

Bron: Brabants Dagblad

Tags: Education