Oeuvre prijs voor Theo Thiadens

Fontys ICT

Oeuvre prijs voor Theo Thiadens, lector IT governance in het kwadraat

Op donderdag 10 december 2015 heeft het bestuur van de ASL-Bisl foundation aan Theo Thiadens de ASL-Bisl foundation oeuvre prijs uitgereikt. Theo was Lector IT governance in het kwadraat. "Ik ben er nog steeds beduusd van, temeer daar velen het mij mogelijk gemaakt hebben om studenten en docenten in de praktijk met het vak IT governance kennis te laten maken," aldus een zeer verraste Theo. De visie van Theo is dan ook dat we met zijn allen die prijs hebben verdiend.

Het was een compleet circus

"Ik ben tweemaal lector geweest. Altijd bij een HBO school onder leiding van Ad Vissers. En Ad had de visie: "Mijn studenten moeten het vak beheer van ICT voelen én lectoren zijn ervoor om voor hen de deuren te openen. Onderzoek om het onderzoek moeten we niet hebben." In mijn eerste lectoraat van 2004-2007 interviewden zo ongeveer 240 studenten 64 bedrijven. Met de verkregen gegevens werd een databank gemaakt, waar ieder kon zien, welke IT infrastructuur, wat voor applicaties en wat voor een IT organisatie een organisatie had. De databank was via het internet te benaderen. Daarnaast maakten we een tool met voorbeeldorganisaties. Onze studenten leerden echt de praktijk. O ja, ik zou het haast vergeten, we hielden ook nog congressen, waarbij na afloop ITIl, ASL en BISL diploma's konden worden gehaald. Het was een compleet circus."

Samen met docenten en studenten naar de top

"Samen met de docenten van Fontys definieerde ik onderwerpen als Cloud computing, het groene Rekencentrum, ketenautomatisering en beheer, portfoliomanagement etc. Weer betrokken we de studenten erbij. Meer dan 50 bedrijven lieten zich interviewen door 240 studenten. 16 bedrijven gaven een presentatie op de 8 congressen, waarop we steeds de resultaten van een onderzoek presenteerden. Door ervaring wijs geworden publiceerden we nu in Informatie, IT service management en Finance and control rond 25 artikelen; we maakten 8 boekjes en 15 internationale artikelen. Inmiddels hadden we maandelijks een column in IT service management!

Theo was altijd bezig

Ook zijn collega's van Fontys Hogeschool ICT kunnen Theo nog goed herinneren. "Als Theo binnen was, wist je dat meteen. Die trok iedereen uit zijn kantoor, zeer enthousiast", aldus Adri Cornelissen. "Theo was zeer goed op zijn vakgebied, IT governance. Dit staat nu ook heel hoog op de agenda van Fontys, want tot nu toe is het niet optimaal geregeld. Samen met Theo hebben we een model bedacht en zijn gedachtengoed wordt nu nog steeds gebruikt. Theo leeft dus nog steeds voort in de Fontys organisatie kun je wel stellen. Zijn inzichten gaan nu echt landen. Theo betrok ook zijn studenten bij het doen van onderzoek. Hij was een echte aanpakker en regelde alles. Theo was niet bezig zichzelf op de kaart te zetten, hij vond juist het belang van samenwerken en samen successen vieren van groot belang (dat werd dan ook veelvuldig gedaan met etentjes). Kortom: Theo was altijd bezig, geweldig!".

Dankwoord Theo

De boodschap die Theo nog op het hart wil drukken is: "Ga hiermee door en kom in contact met scholen en studenten en laat ze actief kennis maken met IT governance. Docenten en studenten leren hier zoveel van! Bedankt nogmaals voor de prijs en bedank namens mij nog eenmaal het bestuur van de stichting voor het toekennen van de prijs aan mij. Ik hoop dat een mogelijke opvolger dezelfde kansen krijgt als mijn studenten, mijn collega's en ik hebben gekregen.

Tags: Awards