Project B Challenge

Fontys ICT

Dream IT wint Project B Challenge met augmented-reality app Siemie en Koko

Vijf studenten van Fontys Hogeschool ICT (projectgroep Dream IT) hebben met hun augmented reality-app "Siemie & Koko" de tweede editie van de Project B Challenge gewonnen. De app neemt de ziekenhuisangst van kinderen tussen de 4 en 8 jaar weg met behulp van de augmented reality figuurtjes Siemie en Koko.

In totaal streden vijf studententeams van vier hogescholen in de finale om de prijs voor het meest effectieve hulpmiddel voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De prijsuitreiking vond plaats in leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

Siemie & Koko

Het winnende team 'Dream IT' (bestaande uit Daisy Ambaum, Germaine op de Kamp, Luc Drissen, Menno Sijben en Nick Knoops) bedacht een applicatie voor smartphones en tablets om kinderen minder bang te maken voor ziekenhuizen. Met behulp van augmented reality toont de app her en der in het ziekenhuis fantasiefiguren. Deze figuurtjes heten Siemie en Koko en komen tevoorschijn via markers die verspreid zijn door het ziekenhuis. Kinderen kunnen ook met Siemie en Koko spelen als ze nog herstellende zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=4kdQIlGJ6TM (403)

2e editie Project B Challenge

De Project B Challenge werd voor de eerst keer georganiseerd in 2014 met de uitslag in 2015. Deze tweede editie startte in 2015 waarvan de uitreiking van de prijzen maandagavond 20 juni 2016 plaatsvond. Tweakers organiseerde de wedstrijd samen met Sogeti en een paar hogescholen. Van alle kandidaat-hogescholen wisten Hogeschool Avans, Fontys Hogeschool ICT Eindhoven, Hogeschool Utrecht en de Haagse Hogeschool in de finale terecht te komen.

Prijzen

Dream IT won meerdere prijzen met hun app. Zo wonnen de studenten al eerder de "Viral Award 2016" tijdens de 4e editie van de ICTalent Awards op 25 mei 2016 en waren zij een van de drie finalisten tijdens dit event. Studenten: gefeliciteerd!

Bron: tweakers.net

Tags: Events Awards