TEDxVeghel Eric Slaats

Fontys Hogeschool ICT

Eric Slaats, “Steve Jobs in de Fontys wereld,” sprak op TEDxVeghel

Studenten opleiden voor een onbekende toekomst, hoe doe je dat? Eric Slaats, coördinator ICT & Open Innovation Fontys Hogeschool ICT, sprak er 10 juni 2016 over tijdens TEDxVeghel.

Opleiden voor het onbekende

“Massaproductie van kennis dateert uit een
 andere eeuw. Een docent verstrekt kennis,
studenten reproduceren. Het klaslokaal is in feite een kopie van een fabriek uit de 
industriële revolutie. Maar context verandert snel EN extreem. We moeten opleiden voor een onbekende toekomst. Opleiden voor nog onbekende beroepen met nog onbekende uitdagingen. Dit uitgangspunt maakt dat het inrichten van onderwijs er anders uit gaat zien,” aldus Eric Slaats.

Steve Jobs in de Fontys wereld

Eric is een man, vader, partner, leergierig, enthousiast, spontaan, muzikaal, muzikant, gitarist en daarnaast geeft hij les op Fontys Hogeschool ICT. Hij schrijft boeken en momenteel onderzoekt hij het gedrag van neurale netwerken in een financiële omgeving. Eric is inspirerend en vernieuwend en past daarom goed bij de eerste editie van TEDxVeghel. Hij is altijd op zoek naar de volgende innovatie, de volgende stap op educatief gebied. Enthousiast zoekende naar versterking, nationaal, internationaal en hij zoekt altijd onderscheidende wegen op om onderwijs te verbeteren. Hij kijkt naar morgen, overmorgen en naar de vraag aan medewerkers die bedrijven morgen nodig zullen hebben. "Zijn gedrevenheid, zijn passie, dit ultieme vooruitkijken waarbij hij vooral rekening houdt met zijn meest belangrijke doelgroep, zijn studenten, is volstrekt begrijpelijk. Hij wordt door zijn studenten op handen gedragen en heel eerlijk, eigenlijk ook wel een beetje gezien als de 'Steve Jobs in de Fontys wereld'", besluit Ellen Minkels, initiatiefneemster TEDxVeghel.

TED

TED is een Amerikaanse non profit organisatie die mensen een platform biedt voor ideeën die het waard zijn om gedeeld te worden. Ze hebben een licentiemodel opgezet om hun gedachtegoed een breder draagvlak te geven en TEDx in het leven geroepen. De x staat simpelweg voor vrijwillig maar onder strikte regelgeving van hun TED brand.

Tags: Events