4e editie ICTalent Awards

Fontys ICT

4e editie ICTalent Awards weer naar hoger niveau

Op woensdag 25 mei 2016 werd de 4e editie van de ICTalent Awards georganiseerd door Fontys Hogeschool ICT. De aula van R5 was omgetoverd tot een ware ICTalent experience, met bijbehorende professionele licht & geluid projecties, videoproducties en decoraties. Een unieke beleving voor de ca. 220 bezoekers en 7 deelnemende teams.

ICTalent Awards

ICTalent Awards is dé competitieve showcase van Fontys Hogeschool ICT. Studenten van alle studierichtingen krijgen de kans hun beste werk aan docenten, media, Partners in Education, medestudenten, andere instituten en overige belangstellenden te tonen. Zij doen dit door middel van 2-minute pitches in combinatie met unieke projectvideo's ter introductie. Na twee spannende voorrondes zijn uiteindelijk zeven deelnemers geselecteerd. Zij gingen op 25 mei de strijd met elkaar aan voor die felbegeerde titel ICTalent 2016.

Winnaars

Nadat de zeven deelnemers hun project hadden gepitcht, mochten de Partners in Education (bedrijven met een samenwerkingsverband met FHICT) op hun favoriete deelnemer stemmen. De drie groepen met de meeste stemmen stonden lijnrecht tegenover elkaar voor een deskundige jury, bestaande uit Gertjan Schouten (Altran), Alex Otten (Estate) en Ellen Minkels (aMate Communications). De drie finalisten waren: Moodbear, Educational Escape Experience en Siemie & Koko. Nadat de jury iedere groep vijf minuten had ondervraagd, kozen zij uiteindelijk de winnaar: Educational Escape Experience. De Educational Escape Experience is een Escape Room die studenten op een leuke en innovatie manier leert hoe cyber security principes in elkaar zitten. De projectgroep heeft ook daadwerkelijk een werkend prototype gemaakt (o.a. op events en open dagen gestaan).Trots gingen zij naar huis met de ICTalent Award, een waardecheque t.w.v. 2000 euro per persoon en de "Entrepreneurship Award 2016."

Audience Award en Viral Award

Moodbear was de publiekslieveling en ontving de "Audience Award 2016." Siemie & Koko ontvingen de "Viral Award 2016." Zij hadden binnen 24 uur met hun projectvideo de meeste likes verzameld op de Facebook- en YouTubepagina van Fontys Hogeschool ICT.

Eigen talent erkennen zeer waardevol

Ad Vissers, directeur Fontys Hogeschool ICT, gaf het openingswoord. Hierbij benadrukte hij hoe waardevol het is om studenten te leren, te ervaren, hun eigen talenten te erkennen. Ad was zeer te spreken over het niveau van zowel de pitches als de organisatie.

Trots delen met elkaar

Ook de organisatie kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de 4e editie van de ICTalent Awards. "Na een aantal maanden voorbereiding vallen dan alle puzzelstukjes samen. Het eindresultaat was boven verwachting. Het was een hele uitdaging om de aula van R5 om te toveren tot een ware ICTalent-beleving voor de bezoeker, maar volgens mij is dit goed gelukt. Het allermooiste is te zien hoe de deelnemers genieten tijdens zo'n dag. Het enthousiasme was dit jaar erg groot en dat is mooi om te zien, daar doe je het voor en daar krijg je weer enorm veel energie van. Het doel van het event is om trots te delen met elkaar, daar draait het om. Voor mij zijn alle deelnemers winnaars, ik ben apetrots op ze!" aldus Maartje van Hees, projectleider ICTalent Awards.

Meer informatie

De aftermovie van de ICTalent Awards 2016:

Alle overige video's van de ICtalent Awards kun je hier zien (projectvideo's, teaser etc.).

Tags: Events