The Interactive Un-Matrix

Fontys Hogeschool ICT

The Interactive Un-Matrix op DIT festival Strijp-S

Strijp-S was in het Pinksterweekend het decor voor de eerste editie van DIT (Do It Together), een festival in het teken van de toekomst, met o.a. muziek, filmvertoningen, TEDx-talks, modeshows en technologie. Fontys Hogeschool ICT was ook vertegenwoordigd met The Interactive Un-Matrix.

The Interactive Un-Matrix is de interactieve versie van "The Matrix", het thema van de Weird Week 2016 Eindhoven afgelopen februari in het Klokgebouw. Iedereen kan 1 minuut uit de film "The Matrix" kiezen. Je kunt vervolgens kiezen of je samen, in een groep of alleen wilt werken. De volgende stap is de eigen bewerking van die ene minuut. De boodschap hierbij: wees creatief! Gebruik je eigen skills en talenten. "Go nuts, let all your creativity and fantasy flow!" Het eindresultaat kun je uiteindelijk op de website plaatsen en zal deel uitmaken van "The Interactive Un-Matrix."

Studenten Annette van Es, Dao Bui en Lak-ho tong zijn studenten van FHICT die hierbij nauw betrokken zijn. Zij worden hierbij begeleid door docent FHICT Woody Veneman. "Ik zit nu in het 3e semester ICT & Media Design. Vanuit Woody zijn we benaderd om het concept van de Weird Week nog groter te maken. Op DIT festival kregen we die kans. Het is ook zonde om al die filmpjes die gemaakt zijn tijdens de Weird Week te laten voor wat het is, we kunnen er veel meer mee," aldus een enthousiaste Annette van Es. "DIT festival is een creatief festival op Strijp-S in Eindhoven. Je kunt hier als creatieveling een kijkje komen nemen, vette dingen doen, leuke workshops."

De website staat online: http://www.un-matrix.com/about.php. Steeds als je op de website komt zul je een andere minuut te zien krijgen. "Een unieke film, heel divers."

Meer informatie

http://ditfest.nl

Tags: Events