1e prijs Hackathon VPRO-lab

Fontys ICT

FHICT studenten Bjorn Peters en Esmee Li winnen met “NOS bot” Hackaton in het VPRO-Lab

Op donderdag 15 en vrijdag 16 september 2016 organiseerde de VPRO Hackathon #4 met als thema data en algoritmes en specifieker: bots. Bij deze Hackathon kon je werken aan een prototype met als doel om een programmamaker te laten vervangen door een algoritme. De jury (directie VPRO) koos uiteindelijk het project 'NOS bot' als prijswinnaar. In de winnende groep zaten FHICT-studenten Bjorn Peters en Esmee Li.  

Het is al lang geen vreemd idee meer: geholpen worden door een chatrobot bij een klantenservice. Of een bot die zich aan de hand van algoritme en data als een bekend persoon voordoet op Twitter. Maar ook in de journalistiek beginnen bots langzaam hun intrede te maken. Om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn met algoritmes en data organiseerde VPRO Medialab een hackaton voor app-developers, programmeurs, software-ontwikkelaars, ontwerpers, hackers, studenten van Fontys en andere geïnteresseerden. De opdracht hierbij: een werkende bot te bedenken en te ontwikkelen.

Samen met redacteuren en producers van de VPRO gingen de teams aan de slag met data en algoritme. In gemende teams gingen ze de strijd aan om in twee dagen tijd het best werkende prototype van de bot te maken. Het team werd pas definitief als er in iedere groep tenminste één programmeur zat. De bots werden beoordeeld door een vakjury (VPRO). Hierbij werd gekeken naar de beleving van het prototype, de toepasbaarheid en de creativiteit. Het winnende team ging ervandoor met de hoofdprijs "Maak je eigen robot" van Clementoni en mogen hun concept gaan pitchen bij de NOS in Hilversum!

Bjorn en Esmee, heel veel succes samen met jullie teamleden!

Tags: Awards