Dream IT wint 2e "Fontys Denk Groter Prijs"

Fontys Hogeschool ICT

Dream IT wint 2e "Fontys Denk Groter Prijs" t.w.v. 2000 euro

Op maandag 29 augustus 2016 heeft Dream IT de 2e "Fontys Denk Groter Prijs" gewonnen tijdens de opening van het studiejaar. Deze prijs werd (door Het College van Bestuur) uitgereikt aan een medewerker of student die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het onderwijs van Fontys.

Siemie & Koko centraal
Het team (bestaande uit Daisy Ambaum, Germaine op de Kamp, Luc Drissen en Nick Knoops) heeft een applicatie gemaakt: Siemie & Koko. Deze app is bedoeld voor kinderen tussen 4 en 8 jaar oud. Als zij worden opgenomen in het ziekenhuis neemt deze app angst weg en zorgt ervoor dat ze nog steeds kunnen spelen door middel van avonturen en spelletjes. Siemie en Koko staan centraal. Siemie is een jongetje uit het ziekenhuis, Koko een papegaai. Samen met hen kun je avonturen beleven met behulp van Augmented Reality.

Juryrapport
Siemie & Koko trok de aandacht van de jury als "de leukste begeleider die kinderen helpen beter te worden." Daarnaast werd benaderd dat de app helemaal past in de ontwikkelingen op het terrein van health.

Prijzenkast
Dream IT won meerdere prijzen met Siemie & Koko. Zo wonnen de studenten al eerder de "Viral Award 2016" tijdens de 4e editie van de ICTalent Awards op 25 mei 2016 en waren zij een van de drie finalisten tijdens dit event. Daarnaast wonnen zij de Project B Challenge.

Meer weten?
Bekijk de projectvideo van Siemie & Koko voor de ICTalent Awards 2016:

Tags: Awards