Leefbaarheidsprijs 2017 Brains Award

Fontys ICT

Leefbaarheidsprijs 2017 Brains Award voor Guardian

14 juni vond de finale plaats van de Brains Award in het Muziekgebouw Eindhoven; dé jaarlijkse wedstrijd die de Eindhovense student (MBO, HBO of WO) uitdaagt vernieuwende, creatieve en maatschappelijk relevante ideeën of producten te bedenken en te presenteren. Maar liefst 20 deelnemers gingen met elkaar de strijd aan en pitchten vol overtuiging hun ideeën aan het publiek. Uiteindelijk mocht Fontys ICT & Business student Steve Thijssen de Leefbaarheidsprijs Brains Award 2017 in ontvangst nemen. Met deze prijs (een waardecheque t.w.v 3000 euro) kan hij zijn concept Guardian verder ontwikkelen. Tijd voor een diepte-interview met deze ondernemende student!

Hoe ben je geselecteerd voor de Brains Award 2017?
Via Facebook zag ik een oproep van de Brains Award. Het is een zeer leuke wedstrijd waarbij je een concept aan een groot publiek kunt presenteren. Ik heb mij toen ingeschreven voor de wedstrijd met uitleg en beelden, waarbij ik uiteindelijk werd geselecteerd voor de top20.

Je hebt de Leefbaarheidsprijs gewonnen. Wat is dit voor prijs? En waarom denk jij dat Guardian deze prijs heeft gewonnen?
De leefbaarheidsprijs gaat om maatschappelijke problemen / vraagstukken waar we dagelijks mee te maken hebben. Guardian is een platform waarbij kinderen op een zeer laagdrempelige manier hulp kunnen zoeken in bepaalde situaties. Afgelopen jaar waren er meer dan 242.000 meldingen bij de Kindertelefoon, dat was een stijging van 39.000 meldingen oftewel 19%, waardoor er echt iets gedaan moet worden. Met Guardian kunnen organisaties meer met elkaar samenwerken, waardoor specialisatie beter en efficiënter kan worden ingezet.Guardian biedt een oplossing voor een zeer maatschappelijk groeiend probleem, waardoor het denk ik de leefbaarheidsprijs heeft gewonnen.

Had je deze prijs verwacht? Of gehoopt?
Het belangrijkste was om men duidelijk te maken dat er een oplossing is en dat we samen het groeiend probleem kunnen aanpakken. Ik ben zeer dankbaar dat Guardian heeft gewonnen.

En...dan wordt je naam genoemd bij de prijsuitreiking. Wat gaat er dan door je heen?
Enthousiasme en waardering voor wat je hebt gedaan.

Waar wil je het geld aan besteden?
Het concept uitwerken en een maand naar San Francisco om daar nieuwe ontwikkelingen uit te voeren.

Je hebt met Guardian ook deelgenomen aan de ICTalent Awards. Toen heb je net niet de hoofdprijs gewonnen. Was dat een extra motivatie om je aan te melden voor de Brains Awards?
Het was geen extra motivatie om mij in te schrijven voor Brains Awards. Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen het concept zien om op deze manier Guardian te presenteren aan een groot publiek.

Vind je dat je deelname aan zowel ICTalent Awards als de Brains Award je groter heeft laten denken en doen?
Tijdens de ICTalent Awards kwam Carl Heskes van het CVO naar mij toe met de vraag om langs te komen. Carl heeft mij hierbij geholpen met toepassingen en kansen van het concept. Door de ICTalent Awards ben ik dus in contact gekomen met nieuwe personen.

Tips voor studenten die twijfelen om zich in te schrijven voor dergelijke events?
Laat zien wanneer je iets moois hebt ontwikkeld. Door de events kom je in contact met nieuwe personen, waarbij je concept alleen maar beter kan worden.

Bekijk hier de ICTalent-projectvideo van Guardian:

 

Tags: Awards