Quantified Student wint ICTalent Awards 2017

Fontys ICT

Quantified Student wint ICTalent Awards 2017 Fontys Hogeschool ICT

Donderdag 18 mei 2017 werd de 5e editie van de ICTalent Awards georganiseerd door Fontys Hogeschool ICT. De aula van gebouw R5 op de Fontys campus Rachelsmolen was weer omgebouwd tot een ware ICTalent arena, met bijbehorende licht & geluid projecties, videoproducties en decoraties. Een ware beleving voor de ca. 250 bezoekers en 8 deelnemende teams. Uiteindelijk mocht Quantified Student zich Winner ICTalent 2017 noemen

Quantified student: door en voor studenten
Quantified Student (zowel naam van het team als het product) wordt gerealiseerd door zes Delta-studenten. Zij volgen een excellentie-traject binnen Fontys Hogeschool ICT. Aan de hand van persoonlijke data van een student (in combinatie met publieke data) hebben ze een dashboard (app) gerealiseerd waarbij studenten persoonlijk advies krijgen om het maximale uit hun studentenleven en studie-performance kunnen halen. Slaapt de student bijvoorbeeld wel voldoende om optimaal te kunnen presteren? Dit wordt allemaal gemeten middels Quantified Student. De student kan zo zelf reflecteren op het eigen gedrag. Big data, biometrische gegevens en analytics spelen hierbij een centrale rol.

 Bram Snoek, een van de projectleden van Quantified Student gaf de 2-minute-pitch. "Mijn hartslag was bijna 130 bij de bekendmaking van de winnaar.  Het was super spannend. Als dan je naam wordt geroepen is dat geweldig!" En de toekomst? "We geloven echt dat Quantified Student de manier waarop mensen naar het onderwijs kijken kan veranderen. Met deze aandacht kunnen we onze visie realiseren: in 2021 zal elke student bij Fontys gebruik maken van Quantified Student."

Viral Award en Audience Award
B-Magister was de publiekslieveling en ontving de Audience Award 2017. Zij kregen de meeste stemmen van het publiek.  RuXup ontving de Viral Award 2017. Zij hadden binnen 24 uur met hun projectvideo de meeste Likes verzameld via Facebook: de video ging viral.

ICTalent Awards
ICTalent Awards is dé competitieve showcase van Fontys Hogeschool ICT waarbij trots delen centraal staat. Studenten van alle studierichtingen krijgen de kans hun beste werk aan o.a. docenten, media, Partners in Education, medestudenten, bezoekers Dutch Technology Week en overige belangstellenden te tonen. Zij doen dit door middel van 2-minute-pitches. Na twee spannende voorrondes zijn uiteindelijk acht deelnemers geselecteerd. Zij gingen op 18 mei de strijd met elkaar aan voor die felbegeerde ICTalent Award en een waardecheque t.w.v. 2000 euro per persoon.

Finale ICTalent
Nadat de acht deelnemers hun idee hadden gepitcht mochten de Partners in Education (bedrijven met een samenwerkingsverband met Fontys Hogeschool ICT) aanwezig in de zaal op hun favoriete deelnemer stemmen. De drie groepen met de meeste stemmen stonden uiteindelijk lijnrecht tegenover elkaar voor een deskundige jury, bestaande uit Ellen Minkels (aMate Communications), Alex Otten (Estate) en René Speelman (Sogeti). De drie teams die de finale hadden gehaald waren: Show Up, Guardian en Quantified Student. Nadat de jury iedere groep 3 minuten had ondervraagd, kozen zij uiteindelijk Quantified Student als winnaar ICTalent Awards 2017.

Trots delen centraal
Ad Vissers, directeur Fontys Hogeschool ICT, benadrukte hoe waardevol het is om studenten te leren hun eigen talenten te erkennen. "De ICTalent is belangrijk om studenten te leren trots te zijn. Studeren mag spannend zijn, studeren mag leuk zijn," Ad Vissers. Ook de organisatie kijkt met een zeer tevreden gevoel terug. "Het niveau dit jaar van de deelnemers lag zeer hoog. Het is geweldig om te zien hoe de deelnemers groeien in het proces: van voorronde tot de pitch op het podium voor een volle zaal. Ze stralen echt trots uit. Mooi ook om te zien hoe docenten, maar bijvoorbeeld ook ouders dat trotse gevoel delen. Daar gaat het uiteindelijk om: trots delen met elkaar en successen vieren. Bij Fontys Hogeschool ICT worden mooie dingen gerealiseerd die een podium verdienen," aldus Maartje van Hees, projectleider ICTalent Awards.

Meer informatie: FontysICTalent.nl

 

Tags: Awards