Flinke subsidie Mind Mansion

Fontys ICT

Flinke subsidie Mind Mansion

Studenten in de prijzen met startup voor bestrijding fobieën

Jordy Senssen neemt de tweede prijs in ontvangst bij het Student Startup Festival. 

De tweede prijs die Jordy Senssen gisteren in ontvangst mocht nemen bij het Student Startup Festival was zeker welkom. Maar minstens zo blij waren hij en zijn vier studiegenoten van Fontys ICT & Media Design met het nieuws dat zij eerder te horen kregen: ze krijgen een subsidie van liefst 25.000 euro om hun startup Mind Mansion verder te ontwikkelen. 

"Helemaal te gek", zegt Senssen. En daarmee doelt hij zowel op de tweede prijs van 500 euro als op de aanzienlijke subsidie. Beide toegekend voor hetzelfde idee: de combinatie van virtual reality, biofeedback en gamification, om mensen met angsten en fobieën sneller en beter te kunnen helpen. 

Behandeling leuker 
"Die drie afzonderlijke elementen waarmee wij werken zijn niet nieuw", geeft Jordy meteen toe. "Maar de combinatie van die drie is dat wel. Dat wordt in Nederland nog nergens gedaan: therapie in een toegankelijke virtuele omgeving, waarbij je voor de behandelaar nuttige data als hartslag en transpiratie via biofeedback meet en die behandeling voor de patiënt leuker maakt via gamification. Dat is wat Mind Mansion bijzonder maakt." 

Met die combinatie van technieken denken Senssen en co een efficiëntere angstbehandeling te kunnen aanbieden. Met de take-off subisie van het Sia, het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek, kunnen zij hun idee verder ontwikkelen. 

Verschillende studies 
Behalve Jordy zijn Lisa Slegers, Mike de Greef, Luke van der Loop en Melle Janssen de oprichters van deze startup. Allemaal volgen ze een andere studie bij Fontys. Melle studeert Commerciële Economie - International Event, Music & Entertainment Studies, Lisa Commerciële Economie - Digital Business Concepts, Luke ICT Software, Jordy ICT Media Design en Mike is van Game Design. Ze zijn er al een tijdje mee bezig met Mind Mansion. En kregen eerder al steun van GGz Eindhoven, die hun project onderbracht in het eLab, een broedplaats voor sociale en technologische innovatie. [Jan Ligthart]