"Effe naar de Effenaar": nieuwe locatie ICTalent Awards Fontys Hogeschool ICT

Fontys ICT

"Effe naar de Effenaar": nieuwe locatie ICTalent Awards Fontys Hogeschool ICT

Van campus Rachelsmolen naar poptempel De Effenaar

Dinsdag 29 mei organiseert Fontys Hogeschool ICT de 6e editie van de ICTalent Awards. Met trots kunnen wij melden dat wij dit jaar campus Rachelsmolen verlaten en in hartje centrum Eindhoven een unieke locatie hebben gevonden: De Effenaar! Dat wordt 29 mei dus "Effe naar de Effenaar!"  

ICTalent Awards maakt 29 mei onderdeel uit van een geheel nieuw event: de FHICT-DAY (later meer info hierover). Maar een ding is zeker: het wordt dit jaar dus (nog) grootser! Zo zal de grote zaal in de Effenaar gereserveerd worden voor de ICTalent Awards en kunnen de studenten hun project letterlijk in de spotlights zetten op het grote podium. Daarnaast zal er wederom weer een ICTalent-markt worden gehouden in de foyer. 

"Betreft organisatie is het een hele nieuwe uitdaging om het event op deze locatie te mogen organiseren. Hoe gaaf is het om te zeggen als student dat jij "even" een pitch hebt gegeven op het grote podium in de Effenaar voor een groot publiek. Mooi om straks al die trotse blikken weer te mogen aanschouwen. Daar draait het uiteindelijk allemaal om," aldus projectleider Maartje van Hees. 

ICTalent Awards 
ICTalent Awards is dé competitieve showcase van Fontys Hogeschool ICT! Studenten van alle studierichtingen krijgen de kans hun beste werk aan o.a. docenten, media, Partners in Education, medestudenten en ouders te tonen. Iedereen die interesse heeft is welkom. ICTalent Award is toonaangevend en innovatief en gaat voor nog meer uitdaging. Het biedt inspiratie en zorgt voor kennisdeling tussen studenten van verschillende studierichtingen. Bij de opleiding Fontys HBO-ICT worden mooie en innovatieve projecten gerealiseerd waar we trots op mogen zijn. Het delen van trots staat dan ook centraal tijdens de ICTalent Awards. Daarnaast is er veel vraag in het bedrijfsleven naar ondernemende studenten: studenten die initiatief en lef tonen. ICTalent Awards is bij uitstek een middel om dat over te dragen en aan te tonen. 

De deelnemers aan de ICTalent Awards moeten het publiek overtuigen van de kracht van hun product. Zo kunnen zij zoveel mogelijk stemmen verzamelen. De drie deelnemers met de meeste stemmen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in de finale voor een deskundige jury. 

De winnaar gaat met de ICTalent Award naar huis en ontvangt een mooie waardecheque t.w.v. 5000 euro per projectgroep om het talent of het product verder te kunnen ontwikkelen. Daarnaast is er o.a. de “Publieksprijs 2018" en de “Exposure Award 2018.” Maar voor je mag deelnemen aan de ICTalent Awards, zul je eerst geselecteerd moeten worden bij een van de vier voorrondes... 

 Bekijk de website FontysICTalent.nl voor meer informatie.

Voor een goede sfeerimpressie bekijk hier de aftermovie van 2017 of de terugblik  5-jaar ICTalent video  waar vele ex-deelnemers aan het woord komen.

Tags: Events Awards