Gerard Schouten Lector van het jaar 2018

Fontys ICT

Gerard Schouten Lector van het jaar 2018

Gerard Schouten, lector Big Data bij Fontys Hogeschool ICT, is verkozen tot lector van het jaar in de landelijke verkiezing van het Interstedelijk Studenten Overleg en ScienceGuide. Amper zestien maanden na zijn lectorale rede mocht Schouten gisteren bij het HBO-discours van de Vereniging Hogescholen in Den Haag de onderscheiding in ontvangst nemen.

“Ik ben trots en blij”, zegt Schouten eerder al in een interview met Bron over de nominatie. “Dit voelt als een erkenning voor ons nog jonge lectoraat.” Die blijdschap en trots zijn er vandaag niet kleiner op geworden.Op de shortlist stonden nog twee andere lectoren: Bram Veenhuizen, lector Automotive Research bij de HAN en Robert-Jan de Boer, lector Aviation Engineering aan de HvA. Uiteindelijk koos de jury voor Schouten vanwege zijn veelheid aan ontplooide activiteiten. Schouten springt er voor de jury uit, "omdat hij er in alles wat hij doet de ontwikkeling van studenten centraal zet. Het zijn uiteindelijk de studenten die moeten profiteren van het onderzoek en de projecten die een lector aan in dit geval zijn hogeschool weet op te zetten." 

Lees het hele artikel op bron.fontys.nl 

Dit artikel is afkomstig van bron.fontys.nl 
Foto: ScienceGuide 

Eerder deze week was Gerard Schouten gast in Booming Brabant, een programma van Omroep Brabant, waarin hij vertelde over de bijdrage die Big Data kunnen leveren aan een leefbaardere omgeving.