ICTalent Awards 2018

Fontys ICT

ICT-studenten maken millenials bewust over pensioen en winnen ICTalent Awards 

Fontys Hogeschool ICT zet talenten in de spotlights tijdens 6e editie ICTalent Awards in De Effenaar 

Dinsdag 29 mei organiseerde Fontys Hogeschool ICT de zesde editie van de ICTalent Awards. Campus Rachelsmolen werd hierbij verruild voor poppodium De Effenaar. In totaal pitchen 8 deelnemers hun beste ideeën aan een enthousiast (internationaal) publiek bestaande uit diverse bedrijven, medewerkers, studenten en trotse familieleden in een uitverkochte zaal. Projectgroep “RetireMe” ging uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis van 5000 euro. De 400 bezoekers kozen “CPVR” tot publiekslieveling. Zij wonnen de Audience Award. 

RetireMe maakt millenials bewust over pensioen 
Fontys ICT-studenten Sebastiaan Verdonk (4-jaars ICT & Cyber Security & Business) , Toon van Strijp (1e-jaars ICT & Software Engineering) en Jordy Vonk (4e-jaars ICT & Business) bedachten RetireMe: een awareness platform om millenials bewust te maken over hun pensioen. Het platform maakt hierbij gebruik van blockchain om schaalbaarheid en transparantie te garanderen. Dit is o.a. van belang voor pensioenfondsen die moeten kunnen aantonen dat het geld wat ze zeggen dat ze hebben ook daadwerkelijk in het bezit hebben. 

“Middels microtransacties verveelvoudigen we de touch points om awareness te vergroten. We gebruiken een simpele en tot de verbeelding sprekende usecase van statiegeld op plastic flessen. Door deze usecase kunnen we op een laagdrempelig manier aan millenials uitleggen dat één euro statiegeld 15 euro waard is wanneer ze 40 jaar later met pensioen gaan. Praktisch bereiken we dit door een app waarmee je de statiegeld bonnetjes scant en ziet wat de waarde is wanneer je met pensioen gaat,” aldus de winnaars ICTalent Awards 2018. 

Uniek aan het team is dat het bestaat uit diverse talenten: van 1e- tot 4e-jaar studenten en vanuit diverse studieroutes. Een uniek fenomeen binnen de ICTalent Awards, aldus projectleider Maartje van Hees. 

Niet alleen techniek, maar ook maatschappelijke vraagstukken 
Na een spannende finale gaf juryvoorzitter Hank van der Put (CEO Acknowledge) het verlossende woord. Hij zat in het jury-panel samen met Carlo Korssen (CEO Indicia) en Arien Kingma (CEO Brand Encounters). Hank licht toe: “Het viel op dat niet alleen de technische mensen over techniek hebben nagedacht, maar ook heel duidelijk maatschappelijke vraagstukken hebben benaderd. Verschillende disciplines komen bij elkaar tijdens de ICTalent Awards, zowel het bedrijfsleven als studenten. Daardoor ga je multidisciplinair samenwerken. Leuke jonge mensen die met elkaar nieuwe ideeën oppakken.” 

Sebastiaan Verdonk pitchte het idee en beantwoordde het vragenvuur van de juryleden tijdens de finale. “Geweldig! Helemaal fantastisch! Ik wist niet of het zou lukken, maar toen ik de vragen had beantwoord van de juryleden tijdens de finale dacht ik…ja, die is binnen! Tieme Goedendorp stond namens CPVR op het podium. “I’m really happy! Normally I’m never nervous, but when you stand there it kind of hit you in the face.” 

Mooie projecten in de spotlights zetten 
De organisatie kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de 6e editie van de ICTalent Awards. Maartje van Hees legt uit: “In 2013 werd de eerste editie georganiseerd in de aula van R5 op onze eigen campus. In 2018 staan we in de Effenaar en schitteren onze talenten op het podium. Stuk voor stuk deelnemers die vol trots en zelfverzekerd hun idee pitchen. Zij zijn eerst geselecteerd uit diverse voorrondes, vervolgens hebben zij o.a. een masterclass pitchen gekregen. Er gaat een heel proces aan vooraf. Het is geweldig om te zien hoe ze in die weken zijn gegroeid. Daar kun je alleen maar trots op zijn! Mooie projecten die worden gerealiseerd bij Fontys Hogeschool ICT krijgen zo letterlijk een plek in de spotlights.” 

ICTalent Awards 
ICTalent Awards is dé competitieve showcase van Fontys Hogeschool ICT. Studenten van alle studierichtingen krijgen de kans hun beste werk te tonen. ICTalent Award is toonaangevend en innovatief en gaat voor nog meer uitdaging. Het biedt inspiratie en zorgt voor kennisdeling tussen studenten van verschillende studierichtingen. Bij de opleiding Fontys HBO-ICT worden mooie en innovatieve projecten gerealiseerd waar we trots op mogen zijn. Het delen van trots staat dan ook centraal tijdens de ICTalent Awards. Daarnaast is er veel vraag in het bedrijfsleven naar ondernemende studenten: studenten die initiatief en lef tonen. ICTalent Awards is bij uitstek een middel om dat over te dragen en aan te tonen. 

Aftermovie en foto’s 
De aftermovie kun je hier bekijken. 
Daarnaast staat er een fotoalbum online op onze Facebookpagina
Meer informatie FontysICTalent.nl 

Tags: Awards Events