FHICT Day 2019

Fontys ICT

De Effenaar bruist van kennis, inspiratie en talenten uit de ICT-wereld tijdens tweede FHICT-Day

Vrijdag 24 mei organiseerde Fontys Hogeschool ICT de tweede editie van de FHICT-Day: een grote ontmoetingsdag voor en met diverse doelgroepen van FHICT. De Effenaar stond hierbij in het teken van kennis, inspiratie en talenten uit de ICT-wereld, van artiestenfoyer en kleedkamers tot grote zaal en zelfs een grote tent, overal bruiste het van de energie! Een dag vol ontdekkingen en ontwikkelingen op ICT-gebied. Interessante sessies en inspirerende sprekers door zowel het werkveld (Partners in Education) als eigen medewerkers en studenten. De kers op de taart was de ICTalent Awards, de competitieve showcase van FHICT. Speciaal voor alle medewerkers werd deze dag afgesloten met een diner en een spetterend personeelsfeest!

Keynote-spreker Menno Lanting

De dag startte met de key-note van Menno Lanting. Menno geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op leiderschap, innovatie en hoe wij werken.

Organisaties waarvan we dachten dat hun relevantie zich nog tot in decennia zou voortzetten, verkruimelen waar we bij staan. Consumenten en burgers zijn tegenwoordig zo goed met elkaar verbonden dat informatie, nieuws en trends zich razendsnel over de aardbol verspreiden. Dit betekent dat organisaties in veel gevallen sneller met nieuwe producten, diensten en business modellen moeten komen. Dat vraagt om meer innovatie en slimmer organiseren en als gevolg daarvan weer om meer experimenten.

De belangrijkste voorwaarden voor innovatie zijn de juiste mensen, technologie en bedrijfscultuur. Er ontstaan andere businessmodellen en organisatievormen en ook onze kijk op leiderschap verandert radicaal. De hedendaagse professional is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Het vinden van het juiste talent wordt voor meer en meer organisaties een uitdaging.

Menno Lanting nam ons in zijn key-note op een prikkelende en humorvolle wijze mee in deze veranderingen.

Inspirerende sessies: van de synthetische generatie tot ontwikkelingen binnen cyber security

Vervolgens waren er diverse interessante sessies te volgen. Nick van Breda vertelde openhartig over zijn leven en zijn doel om de wereld te verbeteren: "turning 1 million makers into changemakers". Jelle Raaijmakers vertelde over Kubernetes, er was een FHICT Pubquiz en er werden sessies gehouden over de ontwikkelthema's van het nieuwe FHICT ambitieplan #2023 - Open Up

Na een heerlijk lunch-buffet in de tent en in het restaurant van de Effenaar volgde de tweede ronde sessies.

Trendanalist Thijs Pepping liet zien hoe er een synthese aan het ontstaan is tussen digitaal en analoog, maar ook dat er steeds meer vraagtekens worden gezet bij technologie. Via sprekende voorbeelden duidde hij de impact van de meest vooruitlopende digitale technologieën. Eward Driehuis vertelde over de trends en developments op het gebied van Cyber Security en er was een introductie en demonstratie van het Fontys UXLAB.

Talenten op het podium tijdens ICTalent Awards 
De middag werd afgesloten met de ICTalent Awards in de grote zaal. In totaal pitchen 8 deelnemers hun beste ideeën aan een enthousiast (internationaal) publiek bestaande uit diverse bedrijven, medewerkers, studenten en trotse familieleden in een uitverkochte zaal. Projectgroep “BiZi” ging uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis van 2000 euro per persoon. De 400 bezoekers kozen “Sparky” tot publiekslieveling, zij wonnen de Audience Award. Projectgroep “Ability” won de Exposure Award powered by Greenhouse. Zij wisten binnen beperkte tijd de meeste online exposure te creëren voor hun product.

Spetterend personeelsfeest met diverse artiesten
Na de ICTalent Awards was er exclusief voor alle medewerkers (en een introducee) een heerlijk diner in de tent. Ter afsluiting van de FHICT-Day een spetterend personeelsfeest in de kleine zaal van de Effenaar dat startte met een optreden van Steven Brunswijk, beter bekend als de "Braboneger". Vervolgens een hilarische Rock 'n Roll Bingo waarna het genieten was van de FHICT-Day Band, bestaande uit docenten van FHICT. Het laatste muzikale woord was aan DJ "Danny Dee" die zorgde voor heerlijke dansbare beats.