15 jaar ICT & Media Design

Fontys ICT

Reünie 15 jaar ICT & Media Design: gezellig bijkletsen én nadenken over FHICT community

ICT & Media Design bestaat dit jaar 15 jaar! Dit werd vrijdag 29 november gevierd tijdens een gezellige reünie in de oude Eindhovense gasfabriek Fifth NRE. Veel oud-studenten uit de beginjaren van onze opleiding waren daarvoor naar Eindhoven gekomen om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten en herinneringen op te halen met hun oud-klasgenoten en oud-docenten.

Een gezellig weerzien waar natuurlijk ook volop over de inhoud van onze opleiding werd gepraat en waar enkele alumni vertelden over waar zij nu mee bezig zijn. Een van hen is Maarten Witteveen, Technical Lead bij Manus VR. Hij vertelde over de ontwikkeling van de Manus VR, een innovatieve VR-handschoen die gebruikt wordt voor simulatie en training in onder meer de gezondheidssector en het leger. Ook oud-student Luke Janissen, Conversational Designer bij Greenhouse, was aanwezig en gaf ons een kijkje in de wereld van voicedesign voor kinderen. Hij liet daarbij enkele cases zien waarbij hij betrokken was zoals het Auping bedtijdverhaal voor Google Home en Leer schilderen van Rembrandt. Erg leuk om eens zelf met je kinderen uit te proberen!

Mooie kans voor #2023-OPEN UP

Dat er zoveel oud-studenten bij elkaar waren, is natuurlijk een unieke gebeurtenis. Die kans wilden de ambitiethema’s #2023-OPEN UP dan ook niet onbenut laten. Vanuit de ambitiethemateams Identity en Knowledge Transfer – die de krachten hebben gebundeld om tot een ‘Community of IT’ te komen - waren daarom teamleden aanwezig om met de alumni in gesprek te gaan over hoe wij nu en in de toekomst invulling kunnen geven aan deze community. De Media Design alumni waren stuk voor stuk enthousiast om intensiever met ons in contact te blijven. Naast veel bruikbare tips en ideeën boden verschillende van hen ook aan om zelf actief bij te dragen aan de vorming van deze community en samen te werken aan onder meer onderwijs en onderzoeks- en innovatieprojecten. De komende tijd zullen de ambitiethema’s verder onderzoeken wat hierin mogelijk en wenselijk is en er verder invulling aan geven.