Intro papa’s Fontys Hogeschool ICT

Fontys Hogeschool ICT

Intro papa’s Fontys Hogeschool ICT aan het woord

Vorige week stond alles nog in de teken van de introductie voor onze 1e-jaars studenten in zowel Eindhoven als Tilburg. Er is veel gefeest, gedronken, gelachen, kennis met elkaar en met de stad gemaakt. Maar wat moet een introductie nu zonder al die intro papa’s en mama’s? Hoe hebben zij de introductiedagen ervaren? Lees hier de beleving van intro papa Thom van de Moosdijk (Eindhoven) en Gijs Visser en Jonathan Ramackers (Tilburg). Eindhoven

“Afgelopen woensdag 23 augustus begon de introductie, waarbij wij als intro papa- en mama's de taak hadden om alle nieuwe eerstejaars bekend te krijgen met zowel de opleiding als met de stad Eindhoven. Onze nieuwe studievereniging Salve Mundi had hiervoor een intro gepland met onder andere waterspellen (wat goed uitkwam door het mooie weer), een City Tour en activiteiten in de VUE. Afsluitend gingen we feesten op het Stadhuisplein en het Stratumseind, wat samen met alle andere opleidingen toch een groot feest was.

Op donderdag 24 augustus was de tweede dag van de intro en voor ons als intro papa- en mama's ook alweer de laatste dag. Hoewel niet iedere student enthousiast te krijgen was voor het Purple festival waren we nog steeds met een verrassend grote groep - wat te danken was aan een erg goed georganiseerde intro op woensdag. De credits daarvoor gaan naar Salve Mundi!

Geluk met het weer hadden we zeker, en het Purple festival stak weer goed in elkaar (maar wat was het druk!). Met house dj's als La Fuente en happy hardcore uit de 90s van Paul Elstak was er ook over de line-up niks te klagen. Ik heb het goed naar mijn zin gehad als intropapa, zowel bij de Fontys ICT intro op woensdag als het algemene Fontys festival op donderdag op Strijp S. Volgend jaar ben ik dan misschien afgestudeerd, maar dikke kans dat ik gewoon weer even kom kijken!”

– Thom van de Moosdijk

Tilburg

Op het einde van het schooljaar stromen de mailtjes weer binnen ´kan ik papa/mama zijn bij de introductie?’. Ook van Gijs en Jonathan, enthousiaste PR studenten, zat er een mailtje bij. Ze blikken terug op de introductie. “ Het ochtendprogramma begon met een algemene aftrap. Daarna kregen de nieuwe studenten een rondleiding op de campus en maakten ze kennis met de klas. Studievereniging IERA organiseerde spellen, zoals rolstoelracen en banden gooien. Jonathan: “mijn groepje begon heel energiek!” Gijs: “mijn groepje moest nog wel op gang komen”. En dan, op naar de stad! In 013 was het erg gezellig, bij de discobingo. De Citygames leidde de studenten langs hotspots in de stad. Maar ook het feesten op het Piusplein trok de aandacht. Een aantal groepjes sloten daarbij aan. Veel studenten hebben nog samen gegeten, waarna een aantal nog op kroegentocht zijn gegaan. Dit was een succes, want er wordt nog steeds over gesproken.

De dag erna was Purple Festival. Gijs begint al te glimlachen als hij erover begint. Het was een groot succes. De verschillende groepjes introkindjes en papa’s en mama’s zijn als een groep verder gegaan. De mainstage en de feesttent waren favoriet. Oh, en de klittenbandmuur was leuk! Conclusie: volgend jaar weer!"

 – Jonathan Ramackers & Gijs Visser. 

Bekijk hier de aftermovie van Tilburg:

 

Tags: Events