NEXT Eindhoven voor ruim 1.000 Fontys ICT-studenten

Fontys Hogeschool ICT

Experimentele projectweek NEXT Eindhoven voor ruim 1.000 Fontys ICT-studenten

Van maandag 6 t/m vrijdag 10 februari 2017 vindt in het Klokgebouw Eindhoven (Strijp-S) de eerste editie plaats van de experimentele projectweek NEXT. Deze week wordt door Fontys Hogeschool ICT Eindhoven georganiseerd voor alle 1.100 Nederlandstalige voltijdstudenten en docenten. Zij krijgen een week de tijd om een innovatief product neer te zetten rondom het thema SPY: spionage in de breedste zin van het woord. Groepen van tien studenten uit alle studierichtingen verlaten hun comfort-zone om innovatieve creaties neer te zetten. Op vrijdag 10 februari is iedereen van harte welkom om de eindexpositie in het Klokgebouw te bezoeken.

Waarom NEXT?
De komende drie jaar zullen er globaal 5 miljoen oude banen verdwijnen en 2 miljoen nieuwe banen bijkomen. Oude banen worden weg geautomatiseerd door IT, met name robots, IoT en BigData. Nieuwe banen zijn nodig om deze innovatie en disruptie goed te laten verlopen.

IT-ers die van een van die 2 miljoen nieuwe banen hun droombaan willen maken, moeten goed zijn in 21st century skills, samenwerken, onderhandelen, innoveren, presteren onder druk, etc. Dat leren de studenten tijdens NEXT Eindhoven. Hierbij worden zij uitgedaagd om hun talenten te ontdekken en uit hun comfortzone te stappen om zo tot vernieuwde inzichten te komen.

Opdracht
De studenten krijgen de opdracht om in multidisciplinaire groepen een product te ontwikkelen binnen het thema SPY. Aan hen de uitdaging om deze week uit te zoeken wat de kracht is van data en informatiestromen en op welke manier deze kan worden gebruikt. Kom je met een oplossing om realtime je eigen biometrics te verzamelen om je gezondheid te checken? Of bedenk je een innovatieve manier om op een andere manier geld te verdienen met op straat liggende informatie? Zie je een manier om op grote schaal onopgemerkt wifi data te analyseren met een slim algoritme? Of bedenk je een nieuwe manier van veiliger communiceren? De opdracht kan naar eigen vrijheid worden ingevuld.

Inspirerende gastsprekers
Tijdens NEXT geven diverse gastsprekers een inspirerend gastcollege, zoals Richard van Hooijdonk (trendwatcher en futurist), Jeffrey Jongmans (digitale opsporing) en Pim Takkenberg (ex-politieagent en oud AIVD’er). Daarnaast zijn er ook diverse workshops te volgen.

Eindexpositie vrijdag 10 februari 2017
Op vrijdag 10 februari is de eindexpositie van NEXT, bestaande uit zowel een witte- als een zwarte markt. De witte markt focust op producten voor het bedrijfsleven. De zwarte markt legt de nadruk op producten voor de spion van de toekomst.Iedere groep krijgt een eigen marktkraam en wordt uitgedaagd om het product aan de bezoeker te “verkopen.” Bezoekers zijn vanaf 10.45 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Entree is gratis.

Winnaar NEXT Eindhoven 2017

Alle bezoekers krijgen een speciale munt bij de entree van de eindexpositie: die munt kan men investeren in het favoriete product. De zes groepen met de meeste investeringen mogen hun idee pitchen op het hoofdpodium. De aanwezige bedrijven beslissen uiteindelijk wie zich “Winnaar NEXT Eindhoven 2017” mag noemen.

Website: eindhoven.nextfhict.nl.